Blogger tarafından desteklenmektedir.

15 Nisan 2014 Salı

Ankara düğün fotoğrafçısı nasıl seçilir

Paylaş ve Yorumla
Dış mekanda profesyonel fotoğraf çekmek gerçekten çok zordur ve çok ciddi bir deneyim ister. Stüdyodaki standart değerlerin hiç birisi açık alanda işe yaramaz. Otomatik mod ve biraz photoshop ancak günümüz düğün fotoğrafçılarının yöntemi olduğu için profesyonel hiç bir fotoğrafçı bu yöntemleri kullanmaz.
Profesyonel düğün fotoğrafçısı gerektiğinde açık alanda yüksek wattlı ışıklar kullanarak fotoğraf üzerinde harikalar yaratabilir. Paraflaşların açık alanda da kullanılması gerektiğini en iyi bilendir. Ucuz yöntemlerle takriben bir metrelik bir reflektör ile gölgeli alanlarda bile kendini kandırmaya çalışmaz, neyi nerede kullanacağını çok iyi bilir.
Profesyonel bir düğün fotoğrafçısı çekeceği tüm pozları önceden bilir, çekime gitmeden önce çiftin ruhuna, yaşantısına ve isteklerine göre pozlar düzenler. Çekim anında çekeceği kompozisyonların çoğu (önceden bildiği için) doğaçlama gelişsede yanında taşıdığı tabletinde veya bilgisayarında çekeceği tüm pozların listesi bulunur. Yine çiftin yapısına göre kişiye en yakın mekanı seçer, mümkünse çekimden önce mekana giderek keşifte bulunur. Mekan belirlemede çiftin de onayı önemlidir fakat fotoğrafçının o mekandan en verimli nasıl faydalanacağını bilmesi gerekir. Balon, şemsiye ve A4 kağıtlara yazılı sözlerden kompozisyon için medet ummaz, bunları kullanması gerektiğinde bilinçli bir şekilde kompozisyona yansıtmayı çok iyi bilir.
 Profesyonel düğün fotoğrafçısı dış mekan çekiminde en az bir normalde iki ayrı dış mekan paraflaşı kullanır -ki bu yöntem zaten moda çekimlerinin bir çoğunda kullanılan bir yöntemdir. Işığın adedi ve türü fotoğrafçının sanatına ve oluşturmak istediği etkiye göre değişir. Bu sistemlerin çin malı olanları gerekli hızlara çıkmayacağı ve gerçekte lazım olar senkronları yakalayamayacağı için istenilen sonuca yaklaşamazlar. Orjinal markalar çok maliyetli olsada işi profesyonelce çözmenin ne anlama geldiğini profesyonel düğün fotoğrafçısı iyi bilir. Bu ışıklar taklit olmadıkları sürece hangi marka oldukları önemli değildir, yeter ki fotoğrafçı uyumunu, senkron sürelerini ve nasıl kullanması gerektiğini çok iyi bilsin.
 Güneşe doğru yapılan çekimleri bile kusursuz hale getirebilen kurallar için manuel tüm değerleri ezbere biliyor olması şarttır. Doğal ortamın her detayını enstanteneye dahil etmek için açı değiştirildiğinde makinedeki tüm manuel değerlerde ne değişiklik yapması gerektiğini iyi  bilir. Her an değişen ışık şartlarına göre çok hızlı bir şekilde ışıkları doğru konumlandırıp sonucu hesap etmek profesyonel düğün fotoğrafçısının görevidir. Elde taşınan bir metrelik reflektör sadece güneşi karşına aldığında işe yarayacağı için dış mekanda çok kullanışsız bir araçtır, bunu bilir. Günümüz düğün fotoğrafçılarının bir çoğu bu teknikleri kullanmayı bilmedikleri gibi maliyetlerinden ötürü bu tekniklere pek yanaşmazlar. Bu yüzden amatör makineler ve reflektörlerle kendilerince işi çözmeye çalışırlar.
Profesyonel bir ankara düğün fotoğrafçısı havadaki sis için, yaprağın yeşili için, fazla gelen uv ışınlarını dengelemek için, etrafta yansıyabilecek unsurları gidermek için ayrı ayrı alanında özel profesyonel filtreler kullanmak durumundadır. Ayrıca profesyonel bir düğün fotoğrafçısı mekana ve tekniğe göre ayrı ayrı üst seri objektif takımınıda her an çantasında bulundurması gerekir. Çekim anında profesyonel şartlarda çekilmeyen bir fotoğrafı photoshop ile kurtarmak kendini kandırmak olur. Bu yüzden her şeyin çekim anında çözülmesi, gerekli aydınlatma ve bilinçli yapılan gölgelerin doğru yönlendirilmesi çok önemlidir. Dış mekanda tüm profesyonel ayrıntılar kullanılarak çekimi yapılmış bir fotoğraf, doğru ellerde doğallığını etkilemeyecek şekilde retouch ve dijital işleme tabi tutulabilir.
Profesyonel düğün fotoğrafçısı ile günümüz düğün fotoğrafçılarının ayrımını işi bilen fotoğrafçılar ile görmeyi bilen çiftler rahatlıkla anlayabilirler.
Etiketler:

Düğün Fotoğrafçısı Ankara

Düğün fotoğrafçısı hizmetiyle sizlere hem ankara düğün fotoğrafçı olarak hem de siz nerede isterseniz orada hizmetinizdeyiz. Siz de uygun fiyata kaliteli düğün fotoğrafçısı ile çalışmak isterseniz bizi arayın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

 

Popüler Düğünler

Yeni Düğün Resimleri

Neden düğün fotoğrafçısı?

Ankara düğün fotoğrafçısı ihtiyaçlarınızı olduğu kadar, istanbul düğün fotoğrafçısı ihtiyaçlarınızı da karşılıyoruz. Kaliteli düğün fotoğrafçısı hizmetiniayağınıza getirdik. Üstelik ucuz düğün fotoğrafçısı fiyatına! Özel anlarınız için ankara düğün fotoğrafçısı fiyatlarına gözatabilirsiniz.
Copyright © Düğün Fotoğrafçısı Ankara Düğün Fotoğrafçısı| Designed by Düğün Fotoğrafçısı